Zakaj najeti copywriterja?

Kdo je pravzaprav copywriter? Copywriter ustvarja in piše različna prodajna besedila.

Glavni razlogi,  zaradi katerih podjetja zaposlujejo in najemajo pisce besedil so, da jim bodisi primanjkuje časa, so tako na hitro zrasli, da ne zmorejo vsega narediti sami ali pa ure in ure sedijo za ekranom, izpod prstov pa ne pade nobena uporabna beseda, kaj šele odstavek. Vendar to še zdaleč ni vse. Copywriter ne samo, da odnese veliko dela, ampak poskrbi tudi za kvaliteten in prepričljiv vsebinski marketing ter ostala sveža in privlačna oglasna besedila ter besedila za spletne strani in bloge.

Obstajajo pa še drugi tehtni razlogi, zaradi katerih je kvaliteten copywriter dobra naložba v podjetje. 

Zakaj je izkušen copywriter dobra naložba?

1. Profesionalni pisec besedil ima dovolj velik obseg slovničnega in pravopisnega znanja, zato so besedila na koncu ustrezno lektorirana in primerna za predstavitev podjetja na spletu, socialnih omrežjih, v oglasih itd.

2. Če je copywriter dovolj izkušen ali  morda nadarjen, vedno zna izbrati prave besede, ki so bogate, prepričljive in zanimive. Povedi in celotna vsebina, ki jo napiše je berljiva, pregledna in tako spretno napisana, da se bralec ne poslovi že pri prvi povedi, ampak besedilo z veseljem prebere do konca. Posledica učinkovitega besedila pa je nenazadnje seveda tudi nakup oziroma naročilo storitve.

3. Copywriter besedilom na vaši spletni strani ali vašim oglasnim besedilom doprinese zelo dobrodošlo svežino, s katero lahko poskrbite za redno objavljanje vsebin, tekst pa obogati in poveže z aktualnimi temami ter modnimi muhami, s katerimi se vaši bralci še lažje poistovetijo.

4.  Copywriter mora biti razgledan. V nekaterih primerih pa bi lahko rekli, da je bolj kot razgledanost še pomembneje, da ima spretnost, da se hitro znajde med poplavo različnih informacij na internetu in kritično preuči temo o kateri piše. Le na tak način na koncu lahko odda kvaliteten izdelek.

5. Copywriting in marketing sta tesno povezana. Copywriter, ki piše besedila za spletne trgovine ali ostale spletne strani, ki ponujajo storitve mora dobro poznati oglaševalski prostor ter načela marketinške psihologije. Od nagovora kupca, prave izbire besed ter učinkovitega in preglednega besedila je odvisno, ali se bo promet dogajal ali ne.

6. Poskrbeti mora tudi za unikatnost besedil. Na spletu kar mrgoli različnih spletnih trgovin in ostalih rastočih podjetij, ki se borijo, da bodo čim bolj opaženi. Prav zato je pomembno, da se copywriter drži rdeče niti znamke ter jo hkrati razvija in bogati ter jo s svojimi besedili naredi zanimivejšo in konkurenčnejšo. Pa še zadnja misel: kakovosten copywriter nikoli ne kopira drugih, ampak ohrani izvirnost in pristnost vsebine, ki jo proda svoji stranki.

Pošljite povpraševanje na info@temus.si in sestavili vam bomo ponudbo.