Ustvarjanje vsebine za email marketing

Email marketing  je bolj pomemben del oglaševalskega prostora kot si mislite. Je idealen kanal, da z učinkovitim in ustreznim vsebinskim ter prodajnim marketingom zgradite dober odnos s kupcem. Velja tudi za enega najbolj dobičkonosnih in najugodnejših oglaševalskih kanalov. Spodaj sem izpostavila 5 najbolj udarnih razlogov, zakaj je email marketing obvezen del vašega podjetja.

5 razlogov, zakaj je uporaba email marketinga odlična izbira

  1. Uporabniki  preverijo svoj e-poštni predal večkrat dnevno! To pomeni, da sporočila, ki jih prejmejo, največkrat ne bodo ostala neopažena.
  2. Vaše sporočilo prejemnika počaka v inbox-u. Po socialnih omrežjih  uporabniki marsikdaj “scrollajo” brez da bi se sploh zavedali, kaj gledajo in berejo, zato posledično  oglas lahko hitro spregledajo oz. ga v milijonski množici različnih novic in ostalih reklam sploh ne najdejo več. E-mail pa ostane točno tam, kjer ga je bralec zagledal in zlahka se lahko vrne nazaj k njemu.
  3. Email marketing omogoča visoko stopnjo personalizacije. Personalizirani maili še povečajo intimen odnos z vašim bralcem oz. potencialno stranko. Poleg tega pa personalizirani naslovi in vsebina še povečajo možnost, da bo stranka kupila izdelek ali storitev prav pri vas.
  4. Tudi segmentacija prejemnikov je še en velik plus! Bolj napredne platforme omogočajo res odlično segmentacijo prejemnikov, saj sporočila lahko pošiljate glede na različne  interese strank ter glede na to, kako pogosto odpirajo sporočila, kolikokrat kliknejo na povezave, kakšen nakup opravijo itd. 
  5. Vaša baza prejemnikov je dejansko vaša! Baza mailov, ki jih pridobite, je zlata vredna, saj so v tej bazi vaši redni bralci – ljudje iz krvi in mesa, katere zanima, kaj jim imate za povedati in kateri izdelek ali storitev lahko pri vas kupijo. 

Razlika med e-novičkami ali t.i. newslettri in avtomatiziranimi maili

V email marketingu obstajata dve pomembni veji. Prva so e-novičke, kjer strankam po navdihu tedensko ali mesečno pošiljate vsebinska sporočila z uporabno vsebino ali prodajna sporočila, kamor lahko vključite različne popuste in promocije. Avtomatizirani maili pa so sporočila, ki jih stranka prejme, glede na njeno aktivnost na vaši spletni strani in glede na njene osebne podatke. To so na primer: sporočilo o zapuščeni košarici, dobrodošlica, ko se stranka prijavi na e-novičke, cross-sell (ponudiš na primer dodatne izdelke iz kategorije, v zvezi s katero je stranka opravila nakup), aktiviranje neaktivne baze prejemnikov, popusti ob rojstnih dnevih itd. Ko so avtomatizirani maili enkrat nastavljeni delujejo sami od sebe.

Kako pogosto pošiljati e-novičke?

E-novičke po navadi pošiljamo dnevno, tedensko ali mesečno, odvisno od branže in namena e-novičk. Po izkušnjah sodeč pa je najboljša izbira pošiljanje sporočil od 1-krat do 3-krat na teden. Tudi za pogostost pošiljanja je priporočljivo, da se prilagaja glede na to, kako so vaši prejemniki aktivni.

Kakšne e-novičke naj pošiljam?

Pisanje  e-novičk poteka tako, da za bralce sestavite vsebinska in prodajna besedila.  Kakšna bo vsebina je seveda odvisno od tega, katere produkte ali storitve prodajate. V vsakem primeru pa je pomembno, da prejemnikom poleg prodajnih sporočil (akcije, promocije, razprodaje …) pošiljate tudi brezplačno vsebino, ki ima za bralca neko dodano vrednost (npr. študije primerov, nasveti, ideje, recepti, zgodbe …).

Če želite z email marketingom sestaviti zgodbo svoje znamke in se povezati z bralci, nam pišite na info@temus.si in sestavili vam bomo primerno ponudbo.