Pisanje blogov

Blog je ena izmed največjih dodanih vrednosti, ki jih lahko ponudite vašim bralcem. Kvalitetni prispevki  z uporabno in brezplačno vsebino vam lahko pripeljejo nove stranke, poleg tega pa z rednim pisanjem praktičnih vsebin obdržite že obstoječe obiskovalce, ki se bodo na vašo spletno stran z veseljem in željni po novem znanju in novicah vedno znova vračali. 

Kakšen sploh mora biti blog?

Vse je odvisno od vaših storitev, vizije in ponudbe. Blog lahko pišete kot samostojen spletni dnevnik  z različnimi prispevki, pri katerih je osrednja nit neka izbrana tematika, lahko pa je blog le en del vaše že obstoječe spletne strani oz. spletne trgovine.

Da pa izpod peresa oz. tipkovnice nastane kvalitetna vsebina, se je dobro držati nekaj osnovnih načel.

1. Strokovnost

Ali pišete o kokošjih jajcih ali o vplivih paracetamola na telo? Ni pomembno, kakšna je tematika! Informacije, ki jih podajate morajo vedno biti resnične, preverjene in povzete po verodostojnih virih. Prav zato se pisanja bloga lotimo premišljeno in dobro raziščemo tematiko, saj bomo le tako napisali kvaliteten blog.

2. Ciljna publika

Nagovor in način pisanja sta odvisna od vaše ciljne publike. Če prodajate oblačila za mlade in zraven pišete blog za mladostnike do 25. leta starosti, se bosta način pisanja in izbira besed verjetno razlikovala od besedil, ki so namenjena upokojencem, ki iščejo storitve, da si pomagajo pri bolečinah v križu.

3. Slovnica, pravopis, preglednost in ključne besede

Vsak blog mora imeti privlačen naslov s pomembnimi ključnimi besedami, uvod, kjer se izpostavi problem/ideja/nasvet, s katerim se bralec poistoveti, jedro, kjer se tematika vsebinsko predela, v zaključku pa sledi kratek povzetek oz. spodbuda za bralca. Za lažjo berljivost mora biti besedilo razdeljeno na ustrezne vsebinske sklope ter ločeno z odstavki, seznamom, odebeljenimi udarnimi stavki, podnaslovi itd. Nenazadnje pa mora biti blog tudi slovnično in pravopisno korekten, saj boste le tako dodatno pokazali svojo strokovnost, poleg tega pa hude pravopisne napake bralce pogosto tudi odženejo.

Tako kot pri pisanju drugih besedil za na splet, pa je tudi pri blogu ključnega pomena raziskava ključnih besed in uporaba le teh v vašem prispevku. Ključne besede vplivajo na večjo pojavnost, poleg tega pa vam v skladu še z drugimi parametri pomagajo, da vas Google rangira še višje.

4. Kaj je vaš končni rezultat oz. cilj?

Rezultat bloga je seveda, da bralec s pomočjo vašega besedila prejme neko novo brezplačno znanje. Vendar, ker je tema bloga tesno  povezana s produkti ali storitvami vaše spletne strani, je učinkovita vsebina za vas nenazadnje tudi najboljša reklama.

Če želite na vaši spletni strani objavljati privlačne in kvalitetne bloge in nikakor ne najdete časa, volje ali pravih besed  nam pišite na temuscopywriting@gmail.com in sestavili vam bomo ponudbo.