Pisanje besedil za spletne strani

Pri kar nekaj spletnih straneh sem opazila, da imajo vrhunski dizajn in noro dobre fotografije, potem pa začneš brati in ugotoviš, da besedilo nima ne repa in ne glave. Vem, pisanje mogoče ni tako enostavno, kot izgleda na prvi pogled in včasih se vam zgodi, da ure in ure strmite v prazen dokument  in na njem se nikakor ne zgodi tisto, kar bi se moralo. Vsak človek ima svoje talente in znanja, zato vam bo mogoče lažje, če svojo energijo usmerite v stvari, ki jih obvladate, vsebino za na vašo spletno stran pa prepustite nekomu, ki se s tem ukvarja.

Kakšna besedila bi morala krasiti vašo spletno stran?

Besedila, ki so pregledna in privlačna za branje

Na spletni strani želite svojim bralcem, oziroma potencialnim strankam sebe predstaviti v najboljši luči ter jim učinkovito predstaviti s čim se ukvarjate. Težava pa nastane, če so stvari nepregledne in besedila nelogična ter nepovezana. Pogosto obiskovalca prav to odvrne od nadaljnjega branja. Prizadevati si je treba, da bralca vsak naslednji stavek tako potegne vase, da si želi še več in ne preneha z branjem.

Besedila, dolga ravno toliko, da bralec izve točno tisto, kar mu želite sporočiti

Kot že zgoraj omenjeno je pomembno, da že prve povedi bralca prepričajo, da bere dalje. K temu pa pripomore tudi dolžina. Besedila ne smejo biti prekratka, prav tako pa tudi predolga besedila, v katerih se prepleta neskončno besed, ki ne povejo ničesar, niso ravno obetavna. Kvantiteta ne sme biti pred kvaliteto in prav zaradi litanij, med katerimi se bralec lahko izgubi, besedilo ne bo obrodilo takšnih sadov, kot si jih želite.

Slovnično in pravopisno pravilna besedila

Niso samo slavisti in profesorji tisti, ki dobijo pike ob kopici pravopisnih in slovničnih napak. Tudi na ostale bralce takšno besedilo nezavedno deluje odbijajoče. Poleg tega pa slovnično in pravopisno korektno besedilo deluje veliko bolj profesionalno.

Besedila prilagojena obiskovalcem vaše spletne strani

Ali so vaši bralci upokojenci, ki iščejo prijeten nedeljski izlet na turistično kmetijo ali mladi žurerji, ki jih zanima, kje se bodo zabavali za novo leto? Način nagovora je pomemben, saj tako človek bolj uživa ob prebiranju vsebine na spletni strani in se z njo poistoveti.

Poudarjene prednosti vsebine na vaši spletni strani

Kaj to pomeni? Poudarjene ključne besede, smiselni odstavki ter presledki, naslovi in podnaslovi, alineje in še bi lahko naštevali. Vse te stvari so tam z namenom in prav s pomočjo le-teh za obiskovalca izpostavimo točno določene stvari, na katere želimo, da bodo pozorni, ko obiščejo vašo spletno stran.

Vse to vam lahko uredimo mi!
Pošljite povpraševanje na info@temus.si.