Opisi izdelkov za spletne trgovine

opisi-izdelkov

Kaj je cilj vsakega spletnega trgovca? Čim več prodaje seveda. Prvi pomemben korak je, da pridobite stranko, ki bo obiskala vašo spletno trgovino, v nadaljevanju pa je prav opis izdelka tisti, ki bo dame in gospode prepričal, da izdelek (ali storitev) tudi kupijo. Kako? Preberite spodaj.

Ali ste vedeli, da je psihologija kupca ali marketinška psihologija pomemben predmet tudi na fakultetah? Ljudje največkrat nakupujemo s čustvi. Zakaj? Ker roko na srce, pogosto določenih stvari v resnici mogoče sploh ne potrebujemo, vseeno pa si radi privoščimo nekaj za svojo dušo in po navadi užitke, ki jih imamo od izdelka opravičujemo s praktičnimi lastnostmi produkta. Tukaj pa nastopi opis izdelka. Naša naloga je, da opis kreiramo tako, da vse tehnične prednosti podpremo s koristmi, ki jih bo vaša stranka imela od določenega produkta. In koristi so tiste, ki potrkajo na naša čustva.

Moje mnenje je, da je vsaka branža specifična in vsak izdelek unikaten. Posledično se temu prilagaja tudi dolžina besedila, saj se na primer razlikuje ali prodajamo prehranska dopolnila, kjer je obrazložitev koristi za telo daljša, kot če na primer prodajamo nogavice, kjer kupec za nakup ne potrebuje toliko podatkov. Jaz osebno se držim načela, da mora biti dolžina “ravno pravšnja” ter najbolj pomembno, da se poudari, na kakšen način bo življenje stranke boljše, ko bo kupila vaš izdelek. 

Kakšne opise izdelkov torej lahko pričakujete?

  • prodajno naravnane
  • privlačne na oko in lahkotne za branje, saj bodo le takšni opisi kupca potegnili vase
  • opise s poudarjenimi ključnimi prednostmi izdelka, ki bodo stranko prepričale v nakup
  • opise, ki bodo vključevali vse potrebne informacije o izdelku, te pa bodo podkrepljene s koristmi vaših produktov
  • slovnično in pravopisno pravilna besedila

Za vas bomo pripravili opise, ki bodo povlekli kar največ iz vsakega izdelka!
Pošljite povpraševanje na info@temus.si.